Welke uitvaartmuziek is geschikt bij de uitvaart van een vriend?
02 februari 2021 

Welke uitvaartmuziek is geschikt bij de uitvaart van een vriend?

Voor veel mensen geldt dat muziek een belangrijk onderdeel is van hun leven. We luisteren er thuis naar en in de auto of openbaar vervoer op weg naar het werk. Velen bezoeken ook concerten of festivals in hun vrije tijd. Het begint vaak al in de jeugdjaren, we ontwikkelen onze smaak en zetten ons vaak af van onze ouders door middel van muziek. Muziek speelt zelfs vaak een rol in een vriendschappen. Zo luisteren veel vrienden samen naar dezelfde muziek of gaan samen naar optredens.

Bent u onlangs een vriend verloren en hebben de nabestaanden u gevraagd om de muziek uit te zoeken voor de uitvaart? Sommige mensen weten precies welke muziek geschikt is, voor anderen kan deze keus heel lastig zijn. In dit artikel noem ik enkele liedjes die zeer geschikt zijn als uitvaartmuziek voor een vriend.

Geschikte uitvaartmuziek voor een vriend

Over het algemeen luisteren mannen vooral naar manlijke artiesten. Dat komt omdat ze zich vaak goed kunnen vinden in de emoties die mannen uiten wanneer het gaat om verlies. Hier volgen enkele prachtige nummers die een inspiratie kunnen zijn als uitvaartmuziek voor een vriend:

Bruce Springsteen- One minute you’re here

One minute you’re here is een nummer van het meest recente album van Bruce Springsteen. In dit lied beschrijft hij op een zeer gevoelige manier de emoties die komen kijken bij het verlies van een vriend.

Johnny Cash- Hurt

Origineel is Hurt een lied van de band Nine Inch Nails, maar de versie van Johnny Cash is onverslaanbaar hartverscheurend. Cash weet dat zijn gezondheid hard achteruit gaat en neemt in zijn nadagen een album op met akoestische covers waarvan Hurt het absolute hoogtepunt is. Zeer geschikt als uitvaartmuziek voor een vriend.

Mooie dag- BLØF

De bekende Nederlandse band BLØF uit de provincie Zeeland heeft meerdere prachtige nummers geschreven die geschikt zijn als uitvaartmuziek. Maar een Mooie dag gaat echt over de dood en het afscheid nemen. Een mooi en stemmig nummer dat op een waardige manier uw vriend kan eren.

Tears in Heaven- Eric Clapton

Een nummers dat gitaarvirtuoos Eric Clapton schreef na het overlijden van zijn jonge zoontje. Door de prachtige gevoelige tekst spreekt dit nummer erg veel mensen aan die iemand verloren zijn. Het lied wordt dan ook vaak gedraaid op uitvaarten en is daarom ook zeer geschikt als uitvaartmuziek voor een vriend.

Just Breathe- Pearl Jam

Yes I understand- That every life must end- As we sit alone- I know someday we must go- Oh, I’m a lucky man – To count on both hands – The ones I love- Some folks just have one -Yeah, others they got none.

Alleen al de eerste twee coupletten van Pearl Jam’s Just Breathe spreken boekdelen. Zanger Eddie Vedder zingt over het einde van het leven en over vriendschap en liefde. Daarnaast is de muziek in dit nummer breekbaar klein en melancholisch. Dit zorgt ervoor dat dit misschien wel het beste uitvaartlied voor een vriend is.

Eer uw vriend met een persoonlijk lied

Dit waren slechts enkele voorbeelden van liedjes die zeer geschikt zijn voor de uitvaart van een vriend. Zit er geen nummer tussen die u aanspreekt? Wilt u uw vriend eren op een passende en bijzondere manier? Misschien hield u samen wel heel veel van live muziek? Het kan dan een goed idee zijn om een muzikant te regelen voor zijn uitvaart. Muziek dat live gespeeld wordt komt nog beter binnen bij de aanwezigen in de zaal. Dat geldt zeker wanneer de muzikant een persoonlijk lied zingt over de overledene.

Jazeker, die mogelijkheid bestaat! Ik bied het namelijk aan. Mijn naam is Maurice Mulderij en ik ben uitvaartsinger-songwriter. Wilt u uw vriend op een waardige manier eren? Laat mij dan een geheel persoonlijk lied voor u en hem schrijven en live laten horen tijdens de uitvaart. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan even een kijkje op mijn website en neem contact met mij op.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?