Waardevolle ideeën voor een bijzondere begrafenis
20 januari 2021 

Waardevolle ideeën voor een bijzondere begrafenis

Steeds vaker wordt ervoor gekozen om iets bijzonders te doen tijdens een begrafenis. Door uw eigen ideeën toe te passen wordt een begrafenis veel persoonlijker. Het kan zijn dat u bezig bent met het regelen van uw eigen begrafenis. Hoe ziet u het voor u, hoe moet uw begrafenis eruit zien? Dit kun u niet alleen vastleggen, u doet er tevens goed aan om uw eigen wensen te bespreken met uw gezin of familie. Dit geeft de familie de kans om de begrafenis zo goed mogelijk te regelen.

Het kan ook zijn dat u een begrafenis voor iemand moet regelen. Begrafenissen zijn vaak heel standaard, maar dat hoeft niet. In dit artikel kunt u waardevolle ideeën lezen waardoor u de begrafenis geheel eigen en persoonlijk kunt maken. Op zo’n manier kunt u waardig afscheid nemen van uw dierbare.

Geef kaarten met bloemzaden aan de gasten

Iets wat steeds vaker gedaan wordt is het uitdelen van kaarten met bloemzaden aan de gasten op de begrafenis. Dit is een mooie en symbolische manier om iemand te blijven herinneren. Om die reden worden hiervoor vaak vergeet-mij-nietjes gebruikt. Door deze zaden te planten ontstaat er nieuw leven. Als iemand naar de bloemen zou kijken dan denkt deze automatisch aan de overleden persoon.

Er bestaan verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van gepersonaliseerde kaarten. Een uitvaartonderneming is ook vaak op de hoogte van bedrijven die deze dienst kunnen verzorgen.

inspiratie waardevolle begrafenis

Hergebruik van de rouwbloemen

Heeft u wel eens vaker een begrafenis geregeld? Dan weer u dat er veel rouwbloemen gegeven worden. De familie kiest er meestal voor om een aantal boeketten mee te nemen, of om de bloemen op het graf te laten leggen. Maar u zou er ook voor kunnen kiezen om de bloemstukken uit elkaar te halen en er kleine bloemstukken van maken. Deze zou u mee kunnen geven aan de gasten om hen te bedanken voor hun aanwezigheid en steun.

Hou een wake

Een begrafenis, of een receptie na de begrafenis, is nogal een formele aangelegenheid. Dit is de reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een meer persoonlijke dienst te houden zoals een wake. Vroeger werd een wake net na het overlijden gehouden, de familie kwam dan in huis afscheid nemen van de dierbare. Tegenwoordig wordt de wake vaker na de begrafenis gehouden, bijvoorbeeld op een plek waar de overledene graag kwam. U kunt bijvoorbeeld bijeenkomen met vrienden in een favoriet café van de overleden persoon. Of u brandt kaarsen op een plek in het bos waar de verloren dierbare vaak kwam.

Kies voor een speciale kist

Lange tijd waren de kisten voor een begrafenis nogal standaard. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor kisten die beter passen bij de persoonlijkheid van de overledene. Door fabrikanten worden tegenwoordig ook kisten gemaakt die enorm kleurrijk zijn en met een verscheidenheid aan patronen. Zo kunt u kiezen voor een kist met bloemen, sterren, vlaggen, vlinders, muziekthema’s, dieren en zelfs een eigen ontwerp is mogelijk.

U zou er ook voor kunnen kiezen om de kist te laten versieren door familie en vrienden van de overledene. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld verf, kleurstiften of stickers voor gebruiken. Het rouwproces kan bevorderd worden door het verdriet te delen met anderen en dichtbij elkaar te zijn.

Laat een lied schrijven voor de begrafenis

Muziek is erg belangrijk tijdens een begrafenisdienst. U hoort deze vaak bij binnenkomst en tussen de toespraken door. De muziek zorgt voor de juiste sfeer en geeft u een kans om te herinneren en eren. Veelal wordt er gekozen voor muziek op cd, maar steeds meer mensen willen iets bijzonders doen tijdens de begrafenis. Daarom wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van live muziek tijdens de begrafenis.

Zou u het geen waardevol idee vinden om een persoonlijk lied te laten schrijven? Deze wordt dan live gespeeld en gezongen tijdens de begrafenis. Ik kan dit voor u verzorgen! Mijn naam is Maurice Mulderij, ik ben zanger en theatermaker. Daarnaast richt ik mij op het schrijven van liedjes voor ongeneeslijke zieke mensen en voor nabestaanden. Heeft u interesse in een persoonlijk lied? Neemt u dan contact met mij op!

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?