Wat kost live muziek op een begrafenis?
01 februari 2021 

Wat kost live muziek op een begrafenis?

Een begrafenis kunt u persoonlijker maken door middel van muziek. In de meeste gevallen wordt er muziek gedraaid die de overledene mooi vindt. Deze muziek roept in veel gevallen mooie herinneringen op bij nabestaanden en bij de mensen die aanwezig zijn bij de begrafenisdienst. Mooie herinneringen zorgen voor troost en verwerking.

Bij een begrafenis bestaan er geen regels wat muziek betreft, in principe mag en kan alles. Wilt u November Rain horen van Guns N’ Roses? Dat is geen probleem, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor klassieke muziek of live muziek op een begrafenis. De keus voor de muziek wordt in samenspraak met nabestaanden en uitvaartbegeleider gekozen. Vaak wordt deze keuze bepaald door de wens van de overledene, als deze zijn of haar wensen heeft vastgelegd.

De verschillende mogelijkheden voor muziek

Wat muziek betreft komen er steeds meer mogelijkheden. Vroeger was een kerkdienst heel gebruikelijk bij een begrafenis. Daarbij werden vaak psalmen gezongen, vaak begeleidt door een orgel. Het aantal mensen dat naar de kerk gaat neemt de laatste jaren steeds meer af. Daarom worden er ook nog maar weinig kerkdiensten gehouden voor een begrafenis. De afgelopen decennia werd de muziek voor een begrafenis vooral afgespeeld door een muziekinstallatie van een uitvaartonderneming. De gewenste liedjes werden dan vanaf een cd gespeeld. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van digitale mogelijkheden, zoals Spotify.

Ook zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om te kiezen voor live muziek op een begrafenis. Zangers en zangeressen, klassieke muziekensembles, gitaristen, blazer kwartetten en vele andere muzikanten bieden hun diensten aan om op begrafenissen en uitvaarten te komen spelen. Maar wat kost live muziek op een begrafenis eigenlijk?

live muziek begrafenis

Wat kost een live liedje bij een begrafenis?

De kosten voor deze muzikanten verschilt heel erg. Bovendien hangen de kosten af van de hoeveelheid liedjes die ze voor u spelen, de lengte van de uitvaartdienst en de eventuele reiskosten van de muzikanten. Gemiddeld genomen kost live muziek op een begrafenis ongeveer €650,-.

Wilt u live muziek op uw begrafenis? Dan doet u er verstandig aan om na te gaan of u ervoor verzekerd bent. Uitvaartverzekeringen verschillen hier nogal in. Bij de ene verzekering heeft u veel meer vrijheid dan bij de ander. Van een zogenaamd natura pakket is bekend dat live muziek niet is meeverzekerd. U bent in dat pakket verzekerd voor een standaard pakket aan producten zoals kist, bloemen en standaard dienst. U kunt er eventueel voor kunnen kiezen om de muziek erbij te laten verzekeren. Of u kunt zelf de kosten betalen voor het inhuren van de live muzikanten.

Muziek dat live gespeeld wordt zorgt voor een extra dimensie. De muziek zal meer aankomen dan muziek dat uit een installatie wordt gespeeld. Wat verstandig is om na te gaan is of de akoestiek goed is in de zaal waar de ceremonie wordt gehouden. Wordt de dienst in een zaal gehouden van een uitvaartonderneming? Dan is de akoestiek meestal prima.

Een persoonlijk lied voor een begrafenis

Er bestaat nog een andere mogelijkheid wanneer u de muziek moet kiezen voor een begrafenis. U kunt namelijk ook mij inhuren. Ik ben een uitvaartsinger-songwriter, dat betekent dat ik een persoonlijk lied voor u schrijf en deze live tijdens de begrafenis speel en zing. Het lied is geheel voor en van u, ik schrijf het lied aan de hand van uw informatie. Bent u ongeneeslijk ziek en wilt u op een bijzondere manier afscheid nemen van uw dierbaren? Of bent u een nabestaande en wilt u de overledene op een mooie en waardige manier eren? Laat dan een persoonlijk lied voor ze schrijven door mij. Tijdens de dienst zal ik mezelf begeleiden op de piano. Ik kan ook op andere momenten tijdens de begrafenis pianomuziek spelen, bijvoorbeeld bij het binnenkomen of verlaten van de zaal.

Heeft u interesse of wilt u weten wat een persoonlijk live gespeeld lied op de begrafenis kost? Neem dan contact met mij op.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?