Welke uitvaartmuziek is geschikt bij het overlijden van een moeder?
01 februari 2021 

Welke uitvaartmuziek is geschikt bij het overlijden van een moeder?

Een uitvaart wordt gehouden om de overledene te eren, maar het houden van een mooi afscheid is ook van groot belang voor de nabestaanden. Het kan namelijk erg belangrijk zijn voor de rouwverwerking om op mooie en waardige manier afscheid te nemen van uw dierbare.

Een mooi afscheid houdt in dat u uw emoties kunt laten spreken, dat u verdriet kunt delen en steun vindt bij anderen. Een standaard afscheidsceremonie bestaat eigenlijk niet, mensen vinden steeds meer manieren waarop ze hun dierbare willen eren. Een grote rol tijdens een uitvaart blijft echter weg gelegd voor muziek. De meeste mensen weten precies wat voor muziek ze willen horen op de uitvaart. De wensen van de overledene staan vaak vastgelegd, in andere gevallen weten de nabestaanden precies wat hun dierbare of zijzelf willen horen.

Er zijn echter ook mensen die geen idee hebben wat voor muziek passend is voor hun overleden dierbare. Is uw moeder recent overleden en wilt u weten wat voor muziek u kunt laten horen op de uitvaart? Met dit artikel hoop ik u een handje te helpen. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan live muziek op de uitvaart?

Hoe kies ik uitvaartmuziek voor mijn moeder?

Moet u de uitvaart van uw moeder regelen en heeft u geen idee voor welke muziek u moet kiezen? Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop u een goede keus kunt maken. Ik noem er een paar.

 • Vaak heeft een overledene vastgelegd welke muziek gedraaid moet worden. Dit staat dan beschreven in een boekje van de uitvaartverzekering. Heeft uw moeder dit niet? Probeer dan eens rustig te gaan zitten om na te denken over een nummer dat veel betekende voor uw moeder. Misschien heeft ze cd’s waartussen u kunt zoeken. Haar favoriete zal waarschijnlijk in de cd-speler zitten.
 • U zou ook zelf kunnen kiezen voor een nummer dat u van toepassing vindt op het leven van uw moeder.
 • Misschien bestaat er een nummer, een cd of een band dat speciale betekenis had voor het hele gezin?
 • U kunt ook kiezen voor liedjes waarin afscheid nemen of de dood een centraal onderwerp is.
 • Kunt u nog geen passende keus maken? Dan mag u ook gewoon kiezen voor muziek waar u graag naar luistert.

overlijden moeder en mama

Muziek over het afscheid van uw moeder

Hierboven heeft u kunnen lezen over liedjes waarin afscheid nemen centraal staat. Er bestaan zelfs liedjes over afscheid nemen van een moeder. De volgende nummers zou u kunnen kiezen als uitvaartmuziek voor uw moeder:

 • Breng me naar het water – Marco Borsato
 • Dat ik je mis – Maaike Ouboter
 • Geen kind meer – Karin Bloemen
 • Goodbye’s the saddest word – Celine Dion
 • Time to say goodbye – Sarah Brighton
 • Zeg me dat het niet zo is – Frank Boeijen

Live muziek als uitvaart muziek voor uw moeder

Vindt u het heel lastig om zelf een passende keus te maken voor uw moeder? Of wilt u iets speciaals doen voor uw moeder, omdat ze dat gewoon verdiende? Dan zou u kunnen kiezen voor live muziek op de uitvaart van uw moeder. Er bestaan hier heel veel verschillende mogelijkheden voor. U kunt kiezen voor klassieke ensembles, stemmige pianomuziek, maar ook voor een zanger of zelfs een band. In samenspraak met deze muzikanten maakt u een keus voor de muziek tijdens de uitvaart. Meestal kunt u kiezen uit een repertoire van de muzikanten, maar als u een bepaald nummer wilt horen dan is dit in de meeste gevallen ook mogelijk.

Er bestaat zelfs een mogelijkheid om een persoonlijk lied over uw moeder te laten schrijven. Deze wordt dan tijdens de uitvaart live gespeeld. Deze kans bied ik u!

Uitvaart singer-songwriter

Mijn naam is Maurice Mulderij, ik ben uitvaart singer-songwriter. Ik schrijf persoonlijke liedjes voor ongeneeslijk zieke mensen en voor nabestaanden. Voor u kan dat betekenen dat ik aan de hand van uw informatie een lied over uw moeder schrijf. Deze laat ik dan horen tijdens de uitvaart. Tevens kan ik tijdens de dienst andere muziekmomenten invullen, bijvoorbeeld stemmige pianomuziek tijdens het binnenkomen van de zaal.

Heeft u interesse in een persoonlijk lied over uw moeder? Wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op!

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?