Hoe vind ik een goede uitvaart pianist?
02 februari 2021 

Hoe vind ik een goede uitvaart pianist?

Het is heel persoonlijk welke muziek u laat horen op de uitvaart van uzelf of van een dierbare. Er zijn mensen die precies weten welke muziek ze willen laten horen. Het is verstandig om deze keuzes vast te laten leggen in een wensenboek. Andere mensen hebben er meer moeite mee en zoeken op internet naar de meest populaire uitvaartmuziek. Hier zijn veel lijsten van te vinden, de kans is groot dat u er nummers tussen vindt die u ook aanspreken.

Voor de muziek op een uitvaart geldt dat alles kan en mag. Sommige mensen kiezen voor de gebruikelijke muziek, maar er wordt steeds vaker muziek op uitvaarten gedraaid die u niet zo snel zou verwachten. Het is belangrijk dat de wensen van de overledene uitgevoerd worden als hij of zij bepaalde wensen had voor muziek. Was deze wens er niet? Dan kunt u het best de keus laten afhangen van uw eigen smaak en van de persoonlijkheid van de overledene. Het gaat erom dat uw dierbare op passende wijze wordt geëerd. Sommige mensen houden erg van pianomuziek, dit genre past erg goed bij de stemmige sfeer van een uitvaart.

Hoe vind ik een goede uitvaart pianist?

Bent u op zoek naar passende live muziek voor een uitvaart? Houdt u van pianomuziek en wilt u dit het liefst live tijdens de uitvaart horen? Dan moet u op zoek naar een uitvaart pianist. Net als de gebruikelijke muziek voor uitvaarten, kunt u een uitvaart muzikant op internet vinden. Type simpelweg uitvaart pianist op Google in en u krijgt keus uit een groot aantal pianisten.

Op de persoonlijke websites van de verschillende pianisten geven ze zelf aan wat voor soort muziek ze spelen. Nu kan de keus voor de juiste pianist natuurlijk nog lastig zijn, omdat u deze liever van te voren wilt beluisteren. De meeste muzikanten hebben daarop iets gevonden en plaatsen muziek van zichzelf op hun website, eventueel via een link naar een muziekstreamingssite.

uitvaart pianist

Pianomuziek op luistermomenten

Een goed advies is om tevens te kiezen voor pianomuziek op bepaalde aandachtige momenten. Denkt u dan bijvoorbeeld aan het binnentreden of uitgaan van de aula of zaal. Stemmige muziek zorgt onmiddellijk voor de juiste stemming en sfeer. U zou er ook voor kunnen kiezen om bepaalde beelden van de overledene te laten zien in de herdenkingszaal, met pianomuziek op de achtergrond. De combinatie van foto’s, bewegende beelden en live muziek kan voor een onvergetelijke herinnering zorgen. Dat kan u enorm goed helpen bij de rouwverwerking.

Het uitzoeken van deze beelden en het bespreken van de bijpassende muziek met de uitvaart pianist zorgt voor steun, verwerking en blijvende herinneringen voor de nabestaanden.

Een persoonlijk lied van een uitvaart singer-songwriter

Houdt u veel van pianomuziek en zoekt u een pianist voor een uitvaart? Wat dacht u van een uitvaartpianist die tevens een persoonlijk lied over u of uw dierbare schrijft? Welkom op mijn website! Mijn naam is Maurice Mulderij en ik ben uitvaart singer- songwriter. Ik schrijf liedjes voor ongeneeslijk zieke mensen en nabestaanden. Dit lied schrijf ik aan de hand van een In Memoriam aangevuld met extra informatie van u. Tijdens de uitvaart zal ik dit lied live laten horen, ik begeleid mezelf daarbij op piano.

Eerder gaf ik de tip om tevens pianomuziek te laten horen op andere momenten van de uitvaart. Ook dit kan ik voor u verzorgen. Ik ben al enige jaren muzikant en theatermaker, ik schrijf mijn eigen liedjes. Mijn voorkeur gaat uit naar breekbare liedjes met een melancholisch karakter. Wilt u een idee krijgen van mijn stijl? Beluister mij dan eens op Spotify. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Ga dan naar de contactpagina en vul uw gegevens in. Ik zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?