Uitvaart muzikant kiezen: wat zijn de mogelijkheden?
02 februari 2021 

Uitvaart muzikant kiezen: wat zijn de mogelijkheden?

Muziek biedt ons troost wanneer we vol zitten van emoties en verdriet. Daarom loopt muziek bij veel mensen als een rode draad door het leven. Muziek is vaak een deel van onze persoonlijkheid, het geeft de mogelijkheid om op de juiste manier uw gevoelens te uiten. Dit zijn allemaal redenen waarom muziek zo belangrijk is bij een uitvaart.

De gebruikelijke manier van muziek afspelen op een uitvaart is via een geluidsinstallatie en speakers. De laatste jaren wordt er echter steeds vaker voor live muziek gekozen op een uitvaart. Muziek dat live door een muzikant wordt gespeeld raakt mensen veel dieper. Denk maar eens aan het verschil tussen samen naar een cd luisteren of samen naar een concert gaan. De beleving van een concert is veel groter. Als daarnaast ook nog eens de favoriete muziek van de overledene wordt vertolkt, of muziek die belangrijk is voor de nabestaanden, dan zal dit moment onvergetelijk zijn. Wilt u kiezen voor live muziek tijdens de uitvaart? Dan zijn er een hoop muzikanten waarvoor u een keus kunt maken.

Wat voor uitvaart muzikanten zijn er?

De laatste jaren komen er steeds meer uitvaart muzikanten die hun diensten aanbieden. Eigenlijk is er voor bijna alle verschillende stijlen muziek wel een muzikant of band te vinden. Uw keus voor de muziek kunt u het best laten afhangen van de wensen van de overledene. Hield deze van jazz muziek of klassieke muziek dan is de keus makkelijk; u huurt een jazz trio of een klassiek ensemble in. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw dierbare meer hield van moderne muziek, zoals house. Ook dan kunt u een muzikant inhuren; namelijk een DJ.

In andere gevallen kan de keus moeilijker zijn; de overledene heeft geen wensen achtergelaten of u weet zelf gewoon niet zo goed welke live muziek passend is bij het afscheid. In deze gevallen kunt u het best een muzikant inhuren die een breed repertoire heeft en zich begeleidt, of wordt begeleid, op een instrument waar de meeste mensen graag naar luisteren. Denkt u dan aan een gitaar of een piano.

uitvaart muzikant

Waar kan ik een uitvaart muzikant vinden?

Bent u op zoek naar een uitvaart muzikant? Dan kunt u deze op internet vinden, de keus is zelfs enorm! Type simpelweg uitvaart muzikant op Google en u vindt ongetwijfeld een muzikant die de muziek speelt waarnaar u op zoek bent. De meeste uitvaart muzikanten hebben een eigen website, maar er zijn ook websites waar de diensten van verschillende muzikanten en bands worden aangeboden.

De meeste muzikanten zullen bestaande muziek spelen, ze hebben over het algemeen een eigen repertoire van nummers die ze hebben ingestudeerd. In overleg met de muzikant of band kunt u speciale wensen aangeven. Er bestaat echter een unieke mogelijkheid om een persoonlijk lied te laten schrijven en spelen tijdens de uitvaart.

Maurice Mulderij, uitvaart muzikant

Mijn naam is Maurice Mulderij, ik ben uitvaartsinger-songwriter. Ik schrijf persoonlijke liedjes voor ongeneeslijk zieke mensen, maar ook voor nabestaanden. Dit lied schrijf ik aan de hand van uw informatie. Een mooie In memoriam is eigenlijk al voldoende voor mij om een mooi lied te kunnen componeren. Wanneer het lied eenmaal geschreven en goedgekeurd is door u, dan zal ik het tijdens de uitvaart live komen zingen. Ik begeleid mezelf daarbij op piano.

Van beroep ben ik muzikant, singer-songwriter en theatermaker. Na het verlies van een dierbare nam ik de beslissing om liedjes te schrijven voor mensen die met verlies en afscheid nemen te maken krijgen. Een mooi persoonlijk lied kan enorm veel waarde en steun bieden, aan stervenden, maar ook aan nabestaanden. Wilt u op een mooie en waardige manier afscheid nemen? Laat mij dan een persoonlijk lied voor u schrijven.

Op mijn website kunt u alle mogelijkheden vinden die ik u bied als uitvaart muzikant. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op, ik help u met alle liefde.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?