Kan ik een begrafenislied laten schrijven?
01 februari 2021 

Kan ik een begrafenislied laten schrijven?

Veel mensen proberen een persoonlijk tintje te geven aan een uitvaart door de keus van muziek. Er wordt muziek gespeeld waar de overledene van hield, of de tekst weerspiegelt het leven van de overledene of de gevoelens van de nabestaanden. Er kan voor muziek gekozen worden die bepaalde herinneringen oproept. In andere gevallen is de muziek zo stemmig dat het vanzelf voor de juiste sfeer zorgt. Muziek is voor veel mensen zo belangrijk dat ze nu al weten wat ze op hun begrafenis of crematie willen laten horen. U kunt dit laten vastleggen in uw uitvaartwensen.

In dit artikel bespreek ik de mogelijkheden die er zijn voor muziek op een begrafenis. Tevens wijs ik u op de mogelijkheid om gebruik te maken van live muziek op de begrafenis. U kunt zelfs een persoonlijk begrafenislied laten schrijven.

De mogelijkheden van muziek op de begrafenis

Er bestaan verschillende mogelijkheden voor muziek op een begrafenis. In de meeste gevallen wordt gekozen voor muziek die digitaal of via een cd wordt afgespeeld. Is er muziek vastgelegd in de uitvaartwensen van de overledene? Dan wordt deze muziek afgespeeld bij binnenkomst en tussen de toespraken door. De wensen van de overledene kunnen eventueel aangevuld worden met muziek die u als nabestaande graag zou willen horen. Heeft de overledene geen wensen achtergelaten? Dan is de keus voor muziek aan de nabestaanden.

Steeds vaker wordt gekozen voor live muziek op een begrafenis of crematie. Er zijn muzikanten die stemmige instrumentale muziek kunnen spelen op piano, viool of gitaar. Maar er zijn ook muzikanten die instrument spelen en zingen. In samenspraak kunt u dan de nummers kiezen die u op de begrafenis wilt horen.

Live muziek op de begrafenis

Live muziek heeft het voordeel dat het zorgt voor een intieme en persoonlijke sfeer. U kunt met de band of de muzikant van te voren afspreken welke nummers u graag wilt horen en hoe het gebracht moet worden. Van welke muziekstijl hield de overledene? Alles is van te voren af te stemmen. Muziek die van de installatie wordt afgespeeld is altijd standaard. Er is een grote kans dat de mensen het lied kennen en dus niet aandachtig zullen luisteren.

Het zien van de muzikanten en het horen van hun muziek brengt meer intimiteit en aandacht in de zaal. Deze speciale sfeer is met muziek van een installatie niet te behalen. De sfeer wordt nog veel intiemer en persoonlijker wanneer u een begrafenislied laat schrijven, speciaal voor u.

Een begrafenislied laten schrijven

Een lied, persoonlijk voor u geschreven, klinkt dat niet als een prachtige manier om afscheid te nemen van uw dierbaren? Ik schrijf met alle liefde zo’n lied voor u! Mijn naam is Maurice Mulderij, ik ben uitvaart singer- songwriter. Het lied schrijf ik aan de hand van uw informatie en nadat ik het geschreven heb, laat ik het live horen op de uitvaartceremonie.

Ik schrijf liedjes voor ongeneeslijk zieke mensen, maar natuurlijk ook voor nabestaanden. Een persoonlijk lied is een prachtige manier om te eren, herinneren en afscheid te nemen. Laat mij u daarbij helpen. Van beroep ben ik theatermaker en singer-songwriter. Het liefst schrijf ik Nederlandstalige liedjes die breekbaar zijn en waar veel melancholie in zit. Bent u nieuwsgierig naar mijn liedjes? Beluister mij dan eens op Spotify.

Wilt u een begrafenislied laten schrijven of wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?