Hoe vind ik geschikte pianomuziek voor een begrafenis?
02 februari 2021 

Hoe vind ik geschikte pianomuziek voor een begrafenis?

Klassieke muziek voor begrafenissen wordt gekenmerkt door emotie, passie en tijdloosheid. Er bestaan klassieke muziekstukken voor iedere sfeer die u verlangt. Dat is de reden waarom het genre een belangrijk onderdeel is bij het vieren of herdenken van bepaalde gebeurtenissen. Een begrafenis is zo’n gelegenheid waar klassieke nummers voor de juiste sfeer zorgen om uw dierbare te eren.

Het kiezen van de juiste liedjes voor een begrafenis is een persoonlijke keuze. Er zijn muziekstukken die variëren van melancholisch tot opbeurend, de keus is geheel aan u. U kunt ook de een keus maken voor de manier waarop u muziek wilt horen, van cd, digitaal of live. U kunt namelijk ook een muzikant inhuren, bijvoorbeeld een klassiek ensemble of een pianist. De piano is een instrument dat veel gebruikt wordt voor het spelen van klassieke muziek, maar er kunnen natuurlijk ook lichtere genres van muziek op gespeeld worden. U zou er zelfs voor kunnen kiezen om een pianist in te huren die tevens een persoonlijk lied zingt.

Pianomuziek op een begrafenis

Er bestaan geen vaste regels voor welke muziek u wilt laten horen tijdens een begrafenis. Wanneer u houdt van pianomuziek dan is het geheel geaccepteerd om dit tijdens de dienst te laten horen. Het is volkomen acceptabel om uitsluitend klassieke liedjes te gebruiken, maar u kunt ook klassieke nummers mixen met muziek uit andere genres. Het belangrijkste is dat u liedjes uitzoekt waarmee u uw dierbare eert. De muziek moet de juiste sfeer neerzetten die u zoekt om uw emoties en gevoelens goed te verwoorden.

Geschikte klassieke pianomuziek voor een begrafenis

Hier volgen enkele voorbeelden van mooie klassieke stukken die geschikt zijn voor een begrafenis. In alle stukken is de piano het leidende instrument.

  • Chopin- Funeral March;
  • Bach- Sheep May Safely Graze;
  • Beethoven- Moonlight Sonata;
  • Claude Debussy- Claire du Lune;
  • Enzo de Rossa- Pie Jesu;
  • Jesu- Joy of mans desiring.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van geschikte klassieke pianomuziek voor een begrafenis. Vindt u het moeilijk om de juiste muziek uit te zoeken voor uw dierbare? Kijk dan eens naar de cd collectie van de overledene? Naar welke muziek luisterde hij of zij graag? Weet u dan nog geen keus te maken, dan kunt u eventueel kiezen voor live muziek op de begrafenis.

pianomuziek uitvaart begrafenis

Een pianist op de begrafenis

Er zijn steeds meer muzikanten die hun diensten aanbieden voor begrafenissen en uitvaarten. Ook wanneer u pianomuziek wilt horen op de begrafenis dan zijn er voldoende muzikanten te vinden. De muzikanten zullen allen hun eigen repertoire hebben, meestal met bestaande nummers. Heeft u moeite met het kiezen van muziek voor de begrafenis? Dan kan de muzikant u hierbij helpen. Ook wanneer u bepaalde nummers graag wilt horen, dan is dit in de meeste gevallen te bespreken met de muzikant. Deze zal de specifieke muziek dan instuderen.

Het voordeel van live muziek is dat het nog persoonlijker klinkt en voor meer gevoel zorgt dan muziek van een installatie. Sommige mensen houden wel van pianomuziek, maar niet van klassieke nummers. Voor de meeste muzikanten is dat geen probleem, zeker niet wanneer u voor mij kiest.

Uitvaart singer-songwriter

Mijn naam is Maurice Mulderij, van beroep ben ik zanger en theatermaker. Daarnaast schrijf ik liedjes voor ongeneeslijk zieke mensen en nabestaanden. Mijn ervaring is dat muziek enorm veel kan betekenen voor mensen, zeker wanneer het gaat om het verwerken van verlies en het verwerken van emoties. Een persoonlijk lied is een hele mooie manier om uw dierbare te eren en herinneren. Het lied is blijvend, zo wordt de overledene voor altijd passend geëerd.

Tijdens het uitvoeren van het lied begeleid ik mezelf op de piano. Als u wilt dan zou ik tevens piano kunnen spelen op andere momenten tijdens de begrafenis, bijvoorbeeld als de gasten de aula of zaal binnenkomen. Kijk eens rustig op mijn website naar de verschillende diensten die ik bied. Als u meer informatie wilt, dan kunt u mij natuurlijk altijd een bericht sturen. Vul in dat geval het contactformulier in.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?