15 muziek klassiekers voor een begrafenis
18 januari 2021 

15 muziek klassiekers voor een begrafenis

U kent ze vast wel; de typische begrafenisliedjes. Op de één of andere manier spreken deze nummers veel mensen aan. Iedereen geeft een andere betekenis aan het nummer en heeft er zijn of haar eigen herinneringen en gevoel bij. Meestal gaat het om prachtige en gevoelige nummers, deze worden dan ook met recht klassiekers genoemd.  In de tekst van het nummer komt vaak iets terug over het leven, verdriet of verlies van dierbaren. Daarom zijn deze klassiekers zeer toepasselijk om te spelen op een begrafenis.

Waarom kiezen mensen voor een muziek klassieker?

Wanneer iemand overlijdt is het gebruikelijk om muziek te draaien tijdens de begrafenis dienst. De keuze voor de muziek wordt bepaald door de wens van de overledene en door de nabestaanden. In veel gevallen laten mensen hun wensen voor de begrafenis achter voordat ze overlijden. Dat maakt het voor de nabestaanden een stuk makkelijker. Sommige mensen hebben een zeer uitgesproken smaak en laten dat ook terugkomen op de begrafenisdienst. Daarom worden er ook wel eens nummers gespeeld zoals Club Tropicana van Wham. Het is belangrijk dat de wensen van de overledene worden ingewilligd. Wordt de keus door de familie bepaald, dan is het belangrijk om de persoonlijkheid van de overledene door middel van muziek uit te drukken.

Veel mensen kiezen voor een klassieker die vaak op een begrafenis gedraaid wordt. Dit komt omdat deze nummers veel mensen aanspreken; de meeste mensen hebben een vrij algemene smaak. Bovendien is de kracht van deze nummers dat ze voor iedereen een andere betekenis kunnen hebben. Het kan dus zijn dat de overledene heeft aangegeven dat hij of zij deze klassieker op de begrafenis wilde laten draaien, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u het zelf een mooi nummer vindt. Misschien vindt u er troost bij of heeft u er herinneringen aan met de naaste die u verloren heeft? Dit zijn goede redenen om voor een klassiek begrafenis nummer te kiezen. Hieronder vindt u een lijst met 15 populaire klassiekers voor een begrafenis.

klassiekers begrafenis muziek

Een lijst met muziek klassiekers voor een begrafenis

Deze lijst van 15 begrafenis klassiekers bestaat uit allerlei muziekstijlen; van Nederlandstalig, klassieke muziek tot pop. Deze nummers, die vaak als afscheidslied worden gedraaid, heb ik in willekeurige volgorde gezet:

 • James Blunt – Goodbye my lover
 • Andrea Bocelli and Sarah Brightman – Time to say goodbye
 • André Hazes – De vlieger
 • Elton John- Candle in the wind
 • Metallica – Nothing else matters
 • Robbie Williams – Angels
 • Marco Borsato – Afscheid Nemen Bestaat Niet
 • Alan Parsons Project – Old and wise
 • Eric Clapton – Tears in heaven
 • Andre Rieu – The last rose
 • Celine Dion – My heart will go on
 • Johann Sebastiaan Bach en Charles Gounod – Ave Maria
 • Louis Armstrong- What a wonderfull world
 • Whitney Houston – I Will Always Love You
 • Queen – Who Wants To Live Forever

De bovenstaande nummers worden vaak op begrafenissen gedraaid; ze worden daarom als echte begrafenis klassiekers gezien. Als één van deze nummers veel betekent voor de overledene of voor u, dan is zo’n nummer een prima keus. Sommige mensen willen echter liever op een unieke, meer persoonlijke en eigen manier afscheid nemen van hun dierbare naaste. U zou dat kunnen doen door één of meer van deze klassiekers door een muzikant live op de begrafenis te laten spelen. Maar u kunt er ook voor kiezen om een uniek lied te laten schrijven, dit lied wordt dan live gespeeld tijdens de begrafenisceremonie.

Laat een lied schrijven en live spelen op de begrafenis

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Maurice Mulderij, ik ben muzikant, singer-songwriter en theatermaker. Daarnaast schrijf ik liedjes voor ongeneeslijk zieke mensen. Tijdens de begrafenis speel en zing ik dit liedje voor de nabestaanden. Natuurlijk kan ik ook voor de nabestaanden een persoonlijk lied schrijven en vertolken tijdens dit afscheid.

U zou kunnen kiezen voor een begrafenisklassieker, maar een persoonlijk lied is pas echt uniek. Dit lied is persoonlijk voor de overledene en de nabestaanden geschreven. Wilt u een lied door mij laten schrijven en spelen? U kunt kiezen uit meerdere mogelijkheden, kijkt u eens rustig op mijn website. Heeft u vragen, of wilt u iets anders dan een van de pakketten? Neemt u dan gerust contact met mij op.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?