Inspiratie voor de mooiste en origineelste begrafenismuziek
05 februari 2021 

Inspiratie voor de mooiste en origineelste begrafenismuziek

Sommige mensen weten precies welke muziek ze willen laten horen op hun begrafenis, maar wanneer u het niet weet voor uzelf (of voor een overledene) dan kunt u op internet op zoek gaan. U vindt dan al snel veel lijsten met de meest populaire begrafenismuziek. Muziek die veel mensen aanspreekt, maar dat wil niet zeggen dat u deze muziek mooi vindt.

Bent u op zoek naar mooie, maar ook originele begrafenismuziek? Dan is dit artikel speciaal voor u. In dit artikel kunt u lezen over de mooiste nummers die geschikt zijn voor een begrafenis, maar er bestaat nog een originelere en mooiere manier om uw dierbare te eren.

De mooiste begrafenismuziek klassiekers

Laten we starten met de mooiste begrafenismuziek die vrij regelmatig op een begrafenis gedraaid wordt. Dit zijn nummers die voor een reden blijven hangen bij mensen, ze maken diepe indruk. Daarom zijn het mooie begrafenis klassiekers om een overledene mee te eren.

You can close your eyes – James Taylor

James Taylor zingt een klassieker die voor een begrafenis geschreven lijkt te zijn; een akoestisch nummer, zacht gespeeld, opbeurend, attent, maar tegelijk triest.

Tears in heaven – Eric Clapton

Dit lied staat in heel wat top lijsten wat betreft uitvaart- en begrafenismuziek en dat is geheel terecht. Clapton schreef dit hartverscheurende lied voor zijn overleden zoontje. Ook al kiezen heel veel mensen voor dit nummer, het blijft prachtige muziek. Een van de topkeuzes wat mooie begrafenismuziek betreft.

Hallelujah – Jeff Buckley

Halleluja is een bekend lied, de laatste jaren wordt het door steeds meer zangers en zangeressen gecoverd. Het origineel is van Leonard Cohen, maar de versie van Jeff Buckley is waarschijnlijk de mooiste uitvoering die u ooit zult horen.

eervolle begrafenismuziek

Originele begrafenis muziek dat tranen doet rollen

Begrafenismuziek moet niet alleen mooi zijn, het moet ook voor de juiste emoties en gevoelens zorgen. Wilt u dat de begrafenismuziek daarnaast ook nog origineel is, dan kunt u het best kiezen uit de volgende prachtige liedjes:

Feels Like Home – Chantal Kreviazuk

Chantal Kreviazuk is geheel onbekend in Nederland. Haar nummer Feels like home werd bekend door de film My sisters keeper. Pianomuziek en een gouden stem zorgen voor een ware tranentrekker.

Asleep – The Smiths

The Smiths is één van de belangrijkste bands uit de jaren ’80. Asleep is een duister nummer, maar doordat de melodie een beetje op een slaapliedje lijkt, is het een mooi lied om op een begrafenis te spelen. Zanger Morissey zingt geruststellende woorden: “Don’t feel bad for me, I want you to know, deep in the cell of my heart, I really want to go. There is another world, there is a better world”.

Satisfied Mind – Jeff Buckley

Jeff Buckley was een zeer getalenteerd muzikant die helaas te vroeg overleed. Hij schreef zijn eigen nummers, maar werd bekend door covers van andere artiesten; covers die Buckley vaak beter uitvoerde dan de originele zanger. Ook Satisfied Mind is een cover, dit keer van Johnny Cash. Buckley’s uitvoering is adembenemend en zo mooi dat de tranen vanzelf over uw wangen zullen rollen. Het nummer vertelt niet alleen over het geleefde leven, maar inspireert tevens om te leven met liefde en mededogen:
“Money can’t buy back all your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul”.

Chasing cars- Snow Patrol

Bij het luisteren van het nummer Chasing Cars krijgen veel trouwe kijkers van Grey’s Anatomy automatisch tranen in hun ogen. Het nummer werd namelijk gebruikt in de populaire serie bij twee sterfscènes.
Het nummer werd door Snow Patrol origineel geschreven als een liefdeslied, maar voor velen heeft het nummer een diepere lading gekregen.

De mooiste begrafenismuziek is persoonlijk

Het ligt natuurlijk geheel aan u wat u de mooiste begrafenismuziek vindt. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Maar met persoonlijk bedoel ik eigenlijk dat een lied dat geheel voor u geschreven wordt de mooiste begrafenismuziek is.

Ik ben Maurice Mulderij, ik ben uitvaart singer- songwriter. Wilt u echt een origineel en mooi begrafenislied? Laat mij deze dan voor u schrijven! Dit doe ik aan de hand van uw informatie, het lied kom ik live zingen tijdens de uitvaart. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?