In Memoriam omzetten naar een lied
10 februari 2021 

In Memoriam omzetten naar een lied

Waarschijnlijk kent u de term In Memoriam wel. Maar weet u ook wat het betekent of wanneer en waarvoor het gebruikt wordt? In dit artikel kunt u alles lezen over de term In Memoriam en bied ik u nog een mogelijkheid om deze te gebruiken. Een mogelijkheid waarmee u uw dierbare waardig kunt eren en herinneren.

Wat is In memoriam?

In Memoriam is een Latijnse benaming en betekent zoveel als: In herinnering. Met een In Memoriam herdenkt of herinnert u een overledene middels gesproken of gedrukte tekst. Wanneer iemand overleden is, dan kunnen bepaalde herinneringen aangehaald worden die belangrijk waren in het leven van de overledene. Als aanhef boven de tekst wordt dan In Memoriam gezet.

Een In Memoriam is niet heel lang, meestal de lengte van een gedicht of korter. In de meeste gevallen wordt de overledene kort beschreven en wordt verteld hoe erg hij of zij zal worden gemist. Ook een anekdote die veel betekend heeft in het leven van de overledene is geschikt als In Memoriam, net als bepaalde beroemde quotes, gedichten, gezegden of Bijbelse teksten.

Waarvoor wordt een In Memoriam gebruikt?

Een In Memoriam kan op verschillende manieren worden gebruikt. Ten eerste kunt u de In Memoriam gebruiken voor de rouwadvertentie in de krant. Dit is nog altijd een zeer goede manier om mensen op de hoogte te stellen van het overlijden. Tevens is het een mooie aangelegenheid om uw dierbare te herdenken.

Een In Memoriam, of een deel ervan, wordt soms ook gebruikt voor de tekst op het graf van de overledene. Tevens kunt u soms een In Memoriam vinden in een boek. Hiermee eert de schrijver van het boek de overledene en dankt daarmee deze persoon voor zijn of haar inspiratie. Het is een manier om het boek op te dragen aan de overledene.

In de meeste gevallen zult u een In Memoriam lezen op een rouwkaart. Met een bepaalde tekst wordt de overledene geëerd en herinnerd. Deze tekst vindt u naast de informatie over het overlijden en waar en wanneer de uitvaart zal plaatsvinden.

levenslied

Een lied aan de hand van een In memoriam

U zou de tekst van de In Memoriam echter nog voor iets ander kunnen gebruiken. Heeft u een mooie In Memoriam geschreven? Waarom laat u het dan niet omzetten naar een lied? Deze mogelijkheid bied ik u namelijk. Ik zal me even voorstellen: Mijn naam is Maurice Mulderij, ik ben muzikant en theatermaker. Sinds een aantal jaar richt ik mij tevens op het schrijven van persoonlijke liedjes voor ongeneeslijk zieke mensen en nabestaanden. Deze liedjes maak ik persoonlijk door uw informatie, zoals een In Memoriam.

Een In Memoriam kan voor mij al voldoende zijn om een mooi lied van te schrijven. Vooral wanneer deze voldoende informatie bevat over uw dierbare. Aan de hand van uw tekst schrijf ik het lied en laat deze vervolgens horen tijdens de uitvaart. Ik zou ook voor de rest van de muziek op de uitvaart kunnen zorgen, zoals bijvoorbeeld tijdens het binnenkomen of uitgaan van de zaal. Ik speel namelijk piano.

Heeft u interesse in een persoonlijk lied, of wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?