De top 10 uitvaartmuziek
05 februari 2021 

De top 10 uitvaartmuziek

Het uitzoeken van muziek voor een uitvaart kan voor sommige mensen heel lastig zijn. Toch bestaan er nummers die veel mensen aanspreken wanneer het gaat om het eren en herinneren van overleden dierbaren. Deze nummers worden dan ook zo vaak gekozen als uitvaartmuziek, dat er een ware top 10 uitvaartmuziek ontstaan is.

De top 10 uitvaartmuziek

Dit is de top 10 uitvaartmuziek van dit moment:

1: Time to say goodbye (Con te partiro)- Sarah Brightman & Andrea Bocelli

Dit van oorsprong Italiaanse lied werd geschreven door Francesco Sartori (muziek) en Lucio Quarantotto. Het nummer werd voor het eerst gezongen door Andrea Bocelli op het San Remo festival van 1995. Later werd er een versie opgenomen samen met de Britse zangeres Sarah Brightman. Deze versie wordt het meest aangevraagd als uitvaartmuziek.

2: Rollercoaster- Danny Vera

Roller Coaster is geschreven door zanger Danny Vera en gitarist Mercy John. Dit populaire nummer gaat over het dagelijkse leven en hoe het als een rollercoaster op en neer gaat. Het nummer is voor vele Nederlanders zo herkenbaar dat het een grote hit werd en nu zelfs bovenaan staat in de Top 2000. Het zal daarom niet lang duren voordat Rollercoaster ook de Top 10 uitvaartmuziek zal leiden.

In het nummer zingt Danny Vera over een bloeiende magnolia. Deze werd door zijn vader geplant voor zijn overleden moeder.

3: Ave Maria (Schubert) – André Rieu & Mirusia Louwerse

André Rieu is bekend over de hele wereld voor zijn prachtige shows met klassieke muziek. Ave Maria is natuurlijk een klassiek stuk dat niet in zijn oeuvre mag missen. Het muziekstuk werd gecomponeerd door Schubert, het werd gebaseerd op het gedicht van Walter Scott; Lady of the Lake.

4: Mag ik dan bij jou?- Claudia de Breij

Claudia de Breij schreef in 2009 de tekst voor het lied Mag ik dan bij jou. De muziek werd geschreven door Rogier Wagenaar en Sander Geboers. Dit lied bleef lange tijd onbekend, maar wordt de afgelopen jaren steeds vaker bemind door mensen. Het lied gaat over geborgenheid vinden bij iemand in moeilijke tijden. Logisch dat het daarom ook veel aangevraagd wordt als muziek voor een uitvaart.

uitvaart muziek

5: Het dorp- Wim Sonneveld

Veel Nederlandse muziek wordt geschreven op de melodie van buitenlandse liedjes, zoals Franse of Italiaanse nummers. Zo ook Het Dorp van Wim Sonneveld. De melodie van La Montagne van Jean Ferrat werd in dit geval gebruikt, de tekst werd geschreven door Friso Wiegersma, hij was de partner van Wim Sonneveld.

De populariteit van dit nummer ligt in de herkenbare beschrijving van het leven in een Nederlands dorp. Het tuinpad van mijn vader is een beeld wat bijna iedereen zich voor kan stellen en wat emoties en nostalgie oproept.

6: The Rose (instrumentaal)- André Rieu

Op 6 in de Top 10 uitvaartmuziek wederom een vertolking van André Rieu. Dit keer een instrumentale versie van het bekende lied The Rose.

7: ‘n Trein naar niemandsland- Frans Bauer

“Het afscheid doet een ieder pijn, je wilt zo graag nog bij die ander zijn, wat over blijft zijn 1000 mooie dromen, maar jou hart zit in die laatste trein”. Veel mensen kunnen zich vinden in de tekst van Frans Bauer, herkenning zorgt voor de steun waar mensen naar zoeken in tijden van rouw.

8: Afscheid nemen bestaat niet- Marco Borsato

Afscheid nemen bestaat niet is één van de grootste hits van Marco Borsato. Het nummer stond maar liefst acht weken op nummer één in de Top 40. De titel geeft al aan waarom veel mensen dit lied kiezen als uitvaartmuziek.

9: And the birds were singing/Et Les Oiseaux Chantaient- Sweet People

Dit nummer wordt waarschijnlijk gekozen door mensen, omdat het zeer rustgevend is. De langzame en zachte melodie wordt begeleid met het gezang van verschillende vogels.

10: Zo zal het zijn- Rob de Nijs

Doof nu het licht en sluit je ogen, en vergeet de strijd, jouw leven hier is omgevlogen, maar je liefde blijft. De eerste regels van Zo zal het zijn van Rob de Nijs geven al aan waarom dit nummer zo vaak wordt aangevraagd als uitvaartmuziek.

Een persoonlijk lied

U kunt natuurlijk kiezen voor één van deze prachtige uitvaartnummers, maar heeft u er wel eens over nagedacht om een persoonlijk lied voor uw dierbare te laten schrijven?
Dit lied zing en speel ik dan live tijdens de uitvaart. Wilt u meer informatie? Neem dan een kijkje op mijn website of neem contact met mij op.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?