Geschikte muziek voor de uitvaart van een vriendin
01 februari 2021 

Geschikte muziek voor de uitvaart van een vriendin

Het spelen van muziek op een uitvaart wordt al sinds lange tijd gedaan. Vroeger werd er vooral stemmige klassieke muziek gebruikt, bijvoorbeeld tijdens een begrafenisdienst in een kerk. Tegenwoordig wordt er steeds meer populaire muziek gespeeld op uitvaarten. Mensen identificeren zich steeds beter met de teksten van moderne zangers, zangeressen en bands. Daarnaast worden er nummers geschreven waarbij het lijkt dat het op uw lijf geschreven is, of het geeft precies de emoties aan die u voelt na het verlies van een vriendin.

Muziek is erg belangrijk op een uitvaart, het biedt troost en brengt bepaalde mooie herinneringen naar boven. Bent u op zoek naar de juiste uitvaart muziek voor een vriendin? Misschien regelt u de uitvaart of helpt u de familie hiermee? In dit artikel geven we enkele voorbeelden van liedjes die zeer geschikt zijn. Daarnaast wordt de mogelijkheid besproken om een persoonlijk lied te laten schrijven voor uw vriendin.

Waves – Mr. Probz

Voor Mr. Probz betekende het nummer Waves de grote doorbraak in de hitparades. Hij bracht dit geweldige nummer in 2013 uit. Het bezorgde hem bekendheid in Nederland en de rest van de wereld. In Waves zingt Mr. Probz over het verliezen van zichzelf, hij is op zoek naar een manier om zijn emoties goed onder woorden te brengen. Dit gevoel is zeer goed te begrijpen door iemand die een naaste is verloren. Daarom is het lied zeer geschikt als uitvaart muziek voor een vriendin.

Read All About It – Emili Sandé

Een andere manier van uiten van emoties wordt door Emili Sandé bezongen in Read all about it: I wanna sing, I wanna shout, I wanna scream until the words dry out. Deze regel beschrijft zeer kenmerkend het gevoel wanneer u alle emoties en gevoelens niet meer vast kunt houden. Het nummer kan op meerdere manieren worden geïnterpreteerd, daarom past het ook heel goed als uitvaart muziek voor een vriendin.

uitvaartmuziek vriendin

Goodbye My Friend – Linda Ronstadt

Aan de titel van dit lied kunt u al aflezen dat het niet mag missen tussen de uitvaart muziek voor een vriendin. In dit lied zingt Linda Ronstadt verder de mooie woorden: I know I’ll never see you again, but the time together through all the years will take away these tears. It’s okay now, goodbye my friend.

See You Again – Whiz Khalifa ft. Charlie Puth

De dood van acteur Paul Walker tijdens de opnames van de film The Fast and the Furious part 7 heeft op veel mensen indruk gemaakt. Het nummer See you again verscheen op de soundtrack van de film en was een ode aan de overleden acteur. Het is een zeer emotioneel nummer, met een prachtige toepasselijke tekst die heel goed gebruikt kan worden als uitvaart muziek voor een vriendin.

Footprints In The Sand – Leona Lewis

Dit nummer van Leona Lewis staat heel hoog in de uitvaartmuziek lijsten. Het gaat over vriendschap en altijd klaar staan voor elkaar. De tekst kan wederom op meerdere manieren geïnterpreteerd worden, maar het beschrijft op een prachtige manier de mooie vriendschap die vriendinnen met elkaar kunnen hebben. Dit nummer gaat diep door de ziel wanneer het op een uitvaart wordt gespeeld, ook vanwege de geweldige stem van Lewis.

Persoonlijke uitvaart muziek voor een vriendin

De bovenstaande liedjes zijn allemaal zeer geschikt als uitvaart muziek voor een vriendin. Het kan natuurlijk zijn dat u de nummers niet geschikt vindt of dat de nummers niet goed uw emoties weergeven. U zou dan verder kunnen zoeken naar geschikte muziek, maar u zou ook kunnen overwegen om een persoonlijk lied te laten schrijven over uw vriendin.

Ik ben Maurice Mulderij en ik ben uitvaart singer- songwriter. Dat betekent dat ik liedjes schrijf voor ongeneeslijk zieke mensen en nabestaanden zoals u. Bent u recent een vriendin verloren en zoekt u geschikte muziek voor de uitvaart? Laat mij dan een persoonlijk lied over haar schrijven. Deze zing ik live tijdens de uitvaart, ik begeleid mezelf daarbij op piano. Wilt u een idee krijgen wat voor soort muziek ik maak? Beluister mij dan eens op Spotify! Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?