De mooiste liedjes over rouw
01 februari 2021 

De mooiste liedjes over rouw

Smaken verschillen, dat geldt zeker wanneer we het hebben over muziek. Ook wanneer het gaat om liedjes die over rouw gaan heeft iedereen zijn of haar favoriete nummers. Toch zijn er bepaalde liedjes die veel rouwende mensen aanspreken. Ze herkennen zich in de gevoelens en emoties die het liedje in hun oproept. In een rouwperiode komen er veel emoties vrij; muziek kan daar een grote steun bij zijn.

Rouwmuziek wordt ook wel troostmuziek genoemd. In het rouwproces gaat iemand door een periode van intens verdriet en verwerking. Een belangrijke schakel in dat proces is weggelegd voor muziek. Het laat ons dichter bij onze emoties komen. Er zijn mensen die muziek gaan maken om deze emoties te verwerken, de meesten kiezen ervoor om naar muziek te luisteren. Een mooi lied over rouw helpt om bepaalde gedachten onder woorden te brengen, het haalt mooie herinneringen naar boven en we vinden er vaak troost in. Heeft u moeite met rouwverwerking? Probeer dan eens naar muziek te luisteren. In dit artikel kunt u lezen over de mooiste liedjes over rouw.

Engelstalige liedjes over rouw

Muzikanten zijn ook maar mensen, ze hebben ook gevoelens en zullen in hun leven ook te maken krijgen met verlies. Daarom bestaan er best veel liedjes die te maken hebben met rouw. Op de Nederlandse radiostations wordt nog steeds het meest Engelstalige muziek gedraaid. Daarom vinden wij ook vaak steun in nummers die niet in onze eigen taal geschreven zijn. In sommige gevallen kennen we zelfs de achtergrond van een liedje, zoals het nummer Tears in Heaven van Eric Clapton. Dit nummer schreef hij na het overlijden van zijn zoontje. Niet alleen de tekst en de melancholie in het nummer, maar ook deze achtergrond informatie, zorgt voor begrip, connectie en steun.

Ook When September ends van Green Day is een bekend lied over rouw. Dit nummer schreef de zanger van de band na de dood van zijn vader. Iedere septembermaand herinnerde hem weer aan het gemis. Andere bekende Engelstalige liedjes over rouw zijn:

 • Everybody hurts – REM
 • Supermarkt flowers – Ed Sheeran
 • How to save a life – The Fray
 • Slipped away – Avril Lavigne
 • Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman
 • Angels – Robbie Williams
 • I’ll be missing you – P. Diddy en Faith Evans

Ook Home van Dotan blijkt een favoriet nummer te zijn bij mensen die rouwen. Het lied gaat niet specifiek over de dood of rouwen, maar veel rouwende mensen kunnen zich identificeren met de tekst en de muziek.

Nederlandstalige liedjes over rouw

Nederlandstalige muziek wordt steeds populairder, ook bij uitvaarten en bij mensen die in rouw zijn. Dat komt waarschijnlijk doordat het makkelijker is om te vereenzelvigen met een lied in de moedertaal. De mooiste Nederlandse liedjes over rouw zijn:

 • Dat ik je mis – Maaike Ouboter
 • Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato
 • Papa – Stef Bos
 • Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij

Deze liedjes gaan niet allemaal specifiek over de dood en over rouwen. Toch zorgen de teksten ervoor dat mensen er herkenning en steun in vinden.

Een persoonlijk Nederlandstalig lied

Er bestaan dus veel liedjes die over rouw gaan en die u kunnen helpen bij het verwerken van verdriet en emoties. Sommigen mensen vinden troost in hun favoriete Engelstalige muziek, anderen houden meer van Nederlandstalig. Houdt u van liedjes in uw eigen taal? Dan zou ik er één speciaal voor u kunnen schrijven.

Ik ben Maurice Mulderij, welkom op mijn website! Van beroep ben ik singer-songwriter en theatermaker. Ik schrijf Nederlandstalige liedjes voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en voor hun nabestaanden. Een lied kan zoveel troost en steun bieden, daar help ik met alle liefde bij. Aan de hand van uw informatie kan ik een persoonlijk lied voor u schrijven. Deze speel ik daarna live tijdens de uitvaartdienst. Tevens kan ik zorgen voor pianomuziek op andere momenten tijdens de dienst, bijvoorbeeld tijdens de binnenkomst van de gasten.

Op mijn dienstenpagina staan alle pakketten beschreven. Lees ze rustig even door. Heeft u interesse of aanvullende vragen? Neem dan contact met mij op. Ik help u graag!

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?