Hoe kies ik een uitvaart zanger?
05 februari 2021 

Hoe kies ik een uitvaart zanger?

Het geluid van de menselijke stem kan rustgevend en genezend zijn. De stem kan de rouwenden troost bieden, maar tegelijk is een live optreden op een uitvaart een prachtig eerbetoon aan een overleden dierbare. Maar als het eenmaal zover is, hoe kiest u dan een uitvaart zanger?

Het vinden van een professionele uitvaart zanger is niet zo heel erg lastig. Op internet bieden heel veel zangers hun diensten aan, ook voor uitvaarten. Er zijn zelfs zangers die gespecialiseerd zijn in het optreden op begrafenissen en crematies. Het beste kunt u voor zo’n zanger of zangeres kiezen, want wanneer een zanger er niet mee bekend is, dan zou hij of zij wel eens emotioneel betrokken kunnen raken en niet meer in staat zijn om op te treden, zelfs wanneer de overledene een onbekende is.

Hoe kies ik een uitvaart zanger?

Een uitvaart zanger of zangeres kunt u dus heel eenvoudig online vinden, maar u kunt ook de uitvaartonderneming om raad vragen. Deze hebben vaak een lijst met zangers tot hun beschikking waaruit u kunt kiezen. De uitvaartbegeleider mag u daarbij gerust enkele vragen stellen over de zanger of zangeres zoals:

  • Hoe vaak heeft u met de zanger gewerkt?
  • Wat is zijn of haar professionele achtergrond?
  • Heeft de zanger een specialiteit?
  • Kan de zanger voor begeleiding zorgen?

De meeste zangers hebben een eigen website met voorbeelden van zijn of haar zang, foto’s van optredens en ervaringen van eerdere klanten. Als u vragen heeft doet u er altijd goed aan om deze vooraf te stellen.

uitvaart zanger

Mag een vriend of familielid van de familie zingen op een uitvaart?

In sommige families komt het voor dan een vriend of familielid zangervaring heeft en bereid is om op te treden. Dit zou een mooie persoonlijke noot geven aan de dienst, maar het kan ook een riskante keus zijn, tenzij u weet of hij of zij al eerder opgetreden heeft op een uitvaart. De vriend of het familielid loopt natuurlijk meer risico dat hij of zij overmand wordt door verdriet. Daardoor zou het optreden misschien zelfs afgebroken moeten worden. Daarom is het verstandig om in alle gevallen te kiezen voor een professionele uitvaartzanger.

Een uitvaart zanger weet uit ervaring precies hoe een uitvaartdienst werkt. In samenspraak kunt u de muziek bepalen die u wilt horen. De meeste uitvaart zangers hebben een eigen repertoire, maar in veel gevallen kunnen de zangers ook aan uw wensen voldoen, bijvoorbeeld als u een speciaal nummer wilt horen.

Is er toch een bekende van u die zich vrijwillig aanbiedt om te komen zingen op de bruiloft? Dan kunt u het best vriendelijk bedanken en nee zeggen. Zeg eenvoudig tegen deze persoon dat het voor iedereen een tijd van rouw is en dat u het liefst heeft dat de familie en vrienden daaraan meedoen. In de meeste gevallen zal deze persoon het begrijpen of zelfs opgelucht zijn.

De kosten voor een uitvaart zanger

Er zijn geen standaard kosten voor een uitvaart zanger. Er zijn zoveel verschillende zangers en zangeressen die u kunt inhuren en hun kosten variëren enorm. In sommige gevallen wordt een uitvaart zanger of zangeres vergoed door uw uitvaartverzekering. Neemt u deze goed door voordat u een keus maakt. Wordt de uitvaart zanger niet vergoed door uw verzekering, dan zult u de kosten zelf moeten betalen. U kunt rekenen op een prijs vanaf ongeveer €500,-. Deze prijs is van verschillende factoren afhankelijk; hoeveel liedjes u wilt horen, reiskosten, muziekinstallatie, etc.

Een uitvaart zanger die een persoonlijk lied schrijft

Een uitvaart zanger heeft meestal een eigen repertoire waaruit u liedjes kunt kiezen. Dit zijn meestal algemeen bekende liedjes die geschikt zijn voor verdrietige momenten, zoals een begrafenis of uitvaart. Er is echter een mogelijkheid om een echt persoonlijk lied te laten schrijven en zingen op de uitvaart.

Die mogelijkheid bied ik u. Mijn naam is Maurice Mulderij en ik ben uitvaart zanger, beter gezegd uitvaart singer-songwriter. De liedjes die ik op uitvaarten zing schrijf ik namelijk zelf. Dit doe ik aan de hand van uw informatie. Wilt u een idee krijgen van wat voor liedjes ik schrijf? Luister dan eens naar mij op Spotify. Heeft u interesse in mijn diensten? Neem dan een kijkje op mijn website en neem contact met mij op.

uitvaart singersongwriter

Misschien interessant?